Ένα σημάδι του Θεού – Χρήστος Θηβαίος

Ένα σημάδι του ΘεούΧρήστος Θηβαίος μια νέα κυκλοφορία από το Ogdoo Music Group με την ενορχήστρωση του Θύμιου Παπαδόπουλου.

Ένα ξεχωριστό τραγούδι, καρπός της δημιουργικής σχέσης δύο δημιουργών, που μαζί όπως και χώρια, μας έχουν χαρίσει στιγμές μοναδικές.

Το τραγούδι «Ένα σημάδι του Θεού» έχει ερμηνεύσει σε πρώτη εκτέλεση ο Γιώργος Νταλάρας. Είναι στο album «Οι φωνές σε αυτή την πόλη».

Ο συνθέτης και μαέστρος Ανδρέας Κατσιγιάννης, έχει καθιερωθεί ως ένας σημαντικός δημιουργός της γενιάς του όπως και των νεότερων. Επίσης η φήμη του ταξιδεύει με αξιώσεις και εκτός ελληνικών συνόρων. Ασύνορος πραγματικά καλλιτέχνης, με υποδειγματική συνέπεια και αφοσίωση σε απαιτητικές επιλογές και στράτες. Έχει συνδέσει το όνομα του με σπουδαία έργα όπως και συνεργασίες με κορυφαίους καλλιτέχνες.

Ο Νίκος Αναγνωστάκης ως στιχουργός, έχει πλέον στεριώσει την ταυτότητα γραφής του στους φίλους του καλού τραγουδιού. Με δημιουργίες αυτόνομες αλλά και ολοκληρωμένους κύκλους που ξεχωρίζουν για την αρτιότητα, την πηγαία έκφραση και ουσιαστική ματιά τους. Οι δυο τους συνδέονται με δεσμούς φιλίας αλλά και εκτίμησης. Αυτό το αγαστό ανάμεσά τους κλίμα αποτυπώνεται και στις καταθέσεις τους.

Στην παρέα τους, αυτή τη φορά, προστίθεται ο ερμηνευτής που συνενώνει όλες εκείνες τις αρετές που αναφέραμε νωρίτερα.

Ο Χρήστος Θηβαίος έχει ιδιαίτερο τρόπο που διαβάζει και ερμηνεύει τα τραγούδια. Επιλέγει να εκφράσει αλλά και να φωτίζει κάθε πτυχή τους με το δικό του προσωπικό, βαθύ και διεισδυτικό φως. Έτσι αναδεικνύει τα πολύτιμα συστατικά των τραγουδιών.

Αυτό συμβαίνει και με το «Ένα σημάδι του Θεού» που είχε αγγίξει ένας τρανός ερμηνευτής… Ο Χρήστος Θηβαίος ταξιδεύει με διαφορετική διαδρομή αλλά κοινό προορισμό την ομορφιά και το μήνυμά του.

Κομβικός αρωγός σε αυτό το ταξίδι η ενορχήστρωση του Θύμιου Παπαδόπουλου. Ένας χαρισματικός σολίστας, που ξεπερνά τα όρια του μουσικού και λειτουργεί ως συνδημιουργός σε όσα αγγίζει με την τέχνη αλλά και την έμπνευσή του.

Σχολιάστε