Βασίλης Πάντσιος – Χίλια ταξίδια

Βασίλης Πάντσιος – Χίλια ταξίδια, νέο single σε μουσική του ίδιου, ενώ τους στίχους υπογράφει ο Κώστας Μπαρμπαγιάννης.

YouTube, Spotify, Amazon, επίσης στο Facebook.

Τα βράδια είναι η ψυχή μου ιστιοφόρο

τρέχει σε θάλασσες σε άγνωστα νερά

Κι αν με χτυπάν τα κύματα ποτέ μου δεν μετράω τον πόνο

σαν τον Οδυσσέα χάνομαι σε μέρη μακρινά’’.

Κάθε σκέψη μας ένα ταξίδι, κάθε συναίσθημα κάθε μας όνειρο ένα ταξίδι. Άλλοτε κοντινό και εφήμερο άλλοτε μακρινό και ψυχοφθόρο. Από την πρώτη νιότη ως την βαθιά φθορά ο άνθρωπος περιπλανιέται και αναζητά σαν αιώνιος Οδυσσέας εξερευνητής. Νέους δρόμους να πατήσει, νέες εμπειρίες να γνωρίσει, νέους στόχους να κατακτήσει, μια πατρίδα για να ζήσει.

’Χίλια ταξίδια το κορμί μα θέλει κι άλλα, πάντα τις ίδιες πεινασμένες διαδρομές

Μοιάζουν τα λάθη μας τα χαράματα πιο μεγάλα, κι είναι μικρές οι φωτεινές μας οι στιγμές’’

Το πνεύμα πάντα πεινασμένο στα χίλια του ταξίδια, με το ανθρώπινο σώμα να ακολουθεί σαν όχημα φθαρτό 

στα κακοτράχαλα μονοπάτια της ζωής. Σαν αδύναμο σκαρί που παραδέρνει στις φουρτούνες που το χτυπούν.

Μόνη ασπίδα και παρηγοριά του η ένωση με μια αδελφή ψυχή, το μοίρασμα και η επαφή με έναν σύντροφο. 

Μια αγκαλιά και ένα χάδι που αξίζει να ζήσει και να παλέψει για αυτό.

‘’Κάποιες φορές κάθομαι μόνος στο σκοτάδι, μ’ ένα τσιγάρο να φωτίζει το κενό
  Όσα μπορούν να ζήσουνε μόνο μ’ ένα σου χάδι, πάλι μπορούν και να πεθάνουνε γι αυτό’’

Βασίλης Πάντσιος – Χίλια ταξίδια, Πιάνο όπως και πλήκτρα, Τεό Φοινίδης. Μίξη και παραγωγή, Βασίλης Πάντσιος και τέλος Master Γιαννης Χριστοδουλάτος.

Σαν τον Νικόλα Άσιμο - Βασίλης Πάντσιος - άλμπουμ Ένωση

Βασίλης Πάντσιος – Βιογραφικό

Η πρώτη του εμφάνιση στα 17, σε φοιτητικά μπαράκια της Κομοτηνής, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε. Σπούδασε διαφήμιση και φωτογραφία στη Θεσσαλονίκη. Το ρεπερτόριο του είχε ως βάση κυρίως στο ελληνικό ροκ, σταδιακά άρχισε να ενσωματώνει και δικά του τραγούδια. Η αποδοχή του κόσμου καθώς και η ανάγκη να ασχοληθεί επαγγελματικά με τη μουσική τον ώθησε να κατεβεί στην Αθήνα. Στα τέλη της δεκαετίας του ‘90 συνέχισε τις εμφανίσεις του σε γνωστές μπουάτ στην Πλάκα αλλά και στα Εξάρχεια.

Το επόμενο βήμα ήταν η δημιουργία της ροκ μπάντας ‘’ΝΤΟΜΙΝΟ’’. Σε αυτή συμμετείχαν εξαίρετοι μουσικοί (Τάσος Σκούρας, Ευριπίδης Ζεμενίδης, Κατερίνα Σκρέκη, Λεωνίδας Φιλίντας). Το συγκρότημα έπαιξε σε πολλές μουσικές σκηνές στην Αθήνα και στην επαρχία με πρόγραμμα κυρίως δικά τους τραγούδια. Συμμετείχαν σε μουσικά φεστιβάλ μαζί με άλλα γκρουπ της ροκ και εναλλακτικής σκηνής κι ανοίξανε συναυλίες γνωστών καλλιτεχνών. Οι επιτυχημένες τους εμφανίσεις είχαν σαν αποτέλεσμα να υπογράψουν συμβόλαιο με την δισκογραφική εταιρεία LEGEND. Το 2003 το γκρουπ κυκλοφόρησε ένα CD Album με 11 τραγούδια. Τα 8 από αυτά ήταν σε στίχους και μουσική του Βασίλη Πάντσιου, όπως και η διασκευή της ‘’Συννεφούλας’’ του Δ. Σαββόπουλου που εμφανίστηκε σε δύο μουσικές συλλογές της εταιρίας καθώς και σε μια συλλογή του περιοδικού ‘’ΔΙΦΩΝΟ’’.

Βασίλης Πάντσιος 2005 – 19

Από το 2005 ασχολείται επαγγελματικά με το βίντεο-μοντάζ ανακαλύπτοντας στην παραγωγή εικόνας μια νέα δημιουργική έκφραση. Καλύπτει πλήθος καλλιτεχνικές εκδηλώσεις για δήμους, πολιτιστικούς συλλόγους, συναυλίες, φεστιβάλ, θέατρα, μουσικά video clips, διαφημιστικά spots κ.α.

Ως συνθέτης το 2008 συμμετείχε στον δίσκο του Βαγγέλη Ασημάκη σε παραγωγή του Άγγελου Σφακιανάκη. Η συμμετοχή του μαζί με τους Νίκο Ζιώγαλα, Γιώργο Δημητριάδη, Γιάννη Ζουγανέλη, Κώστα Λειβαδά αλλά και Θάνο Παπανικολάου.

Με δικό του πλέον συγκρότημα το 2011 έχει κάνει σειρά εμφανίσεων σε γνωστές μουσικές σκηνές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα εξελίσσετε σαν μουσικός παραγωγός, κυκλοφορεί στο διαδίκτυο διασκευές γνωστών τραγουδιών όπου είχαν την άμεση ανταπόκριση κοινού και ραδιοφωνικών σταθμών.

Το Ροκ Εντός μου

Πρώτο προσωπικό του CD Album με τίτλο ‘’Το Ροκ Εντός μου’’ κυκλοφορεί από την FM Records τον Ιανουάριο του 2014. Με όχημα 12 τραγούδια που κινούνται σε μελωδικές αλλά και δυναμικές φόρμες περιγράφει συναισθήματα και καταστάσεις που έχει βιώσει και αποτυπώνει το ροκ μέσα από τη δική του ματιά.

Όχι μόνο ως ένα είδος μουσικής αλλά και σαν στάση ζωής. ‘’Το Ροκ Εντός μου’’. σε σύντομο διάστημα από την κυκλοφορία του έκανε αισθητή την παρουσία του με πλήθος δημοσιεύσεις σε ηλεκτρονικά μέσα, με συνεχείς μεταδόσεις σε ραδιόφωνα και μπαράκια και έχει ξεπεράσει ήδη τα 3.300.000 YouTube views!

Τον Ιούλιο του 2017 κυκλοφορεί με την Spider Music τον δεύτερο προσωπικό του δίσκο με τίτλο ‘’Είμαστε σε Τριπ’’. Περιέχει10 τραγούδια βιωματικά, γεμάτα ενέργεια και συναίσθημα που περιγράφουν τις αδιέξοδες ανθρώπινες σχέσεις, την μοναξιά και το φόβο που βιώνει ο καθένας μας, την προσωπική και κοινωνική απομόνωση, τον αδυσώπητο χρόνο που περνάει.

Το άλμπουμ απέσπασε πολύ θετικές κριτικές και πέρασε άμεσα στο πλατύ κοινό μέσα από πολλές ραδιοφωνικές μεταδόσεις και δημοσιεύσεις στο διαδίκτυο.

Το ντουέτο ‘’Κάντε Σιγά’’ με το Γιώργο Δημητριάδη επιλέχτηκε ανάμεσα στα 10 καλύτερα τραγούδια του 2017 στην εκπομπή του Πάνου Χρυσοστόμου στο Δεύτερο Πρόγραμμα της ΕΡΤ. Ακολουθούν πολλές παρουσιάσεις σε ΜΜΕ με ξεχωριστή την συνέντευξη στο ΒΗΜΑ και τον Γιώργο Σκίντσα.

Βασίλης Πάντσιος 2018 ~ 19

Ο Βασίλης Πάντσιος τον Μάρτιο του 2018 ερμηνεύει τον ‘’Μπάλλο’’! Μια διασκευή του ιστορικού τραγουδιού του Διονύση Σαββόπουλου που κυκλοφορεί από την Spider Music με την άδεια του δημιουργού!

Τον Σεπτέμβριο του 2018 κυκλοφορεί η διασκευή ‘’Σώπα κι άκουσε’’ με την άδεια του δημιουργού Γιώργου Ζήκα. Το κομμάτι έγινε γρήγορα αγαπημένο πολλών ραδιοφωνικών σταθμών. Επίσης το κοινό τον ψήφισε στο Top 10 για τη μουσική ιστοσελίδα ‘’Πεντάγραμμο’’. Ακόμη τον Σεπτέμβριο του 2019 κυκλοφορεί τo τρίτο προσωπικό του άλμπουμ ‘’Μοιραίες Γυναίκες’’! 11 τραγούδια με το ιδιαίτερο ύφος του δημιουργού για τις ‘’μοιραίες γυναίκες’’ της ζωής μας. 

Για τις γυναίκες που μας γοήτευσαν μας εξίταραν και μας σημάδευσαν. Ένας ολόκληρος δίσκος αφιερωμένος στην σκοτεινή πλευρά του έρωτα. Τον Μάιο του 2021 κυκλοφορεί το άλμπουμ ’’Αγαπημένα και Πειραγμένα’’!

Είναι διασκευές γνωστών τραγουδιών που αγάπησε το κοινό και έγιναν παραγωγές μέσα από την οπτική ματιά του καλλιτέχνη.

Τραγούδια που ξεχώρισαν είναι Ο Ταξιδευτής (The Passenger) μια διασκευή στα ελληνικά του θρυλικού τραγουδιού του Iggy Pop, ‘’Μικρές Περιπλανήσεις’’, ‘’I Can’t Escape Myself’, ‘’Πνοή του Ανέμου’’ και άλλά.

Ένωση

΄Άλμπουμ Ένωση. Επικεντρώνεται σαν θέμα στην αρμονική συνύπαρξη των ανθρώπων. Στα φυσικά αλλά και τα μεταφυσικά στοιχεία που ενώνουν τα άτομα τις κοινωνίες και ολόκληρο τον κόσμο.

Τραγούδια που ξεχώρισαν είναι τα Παγκόσμια Πλάσματα, Στο Πάρα Πέντε, Σαν τον Νικόλα Άσιμο, Χίλια ταξίδια.

Σχολιάστε