«Ερμιόνη»

«Ερμιόνη» του Ανδρέα Στάικου. Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης Ειδικά Διαμορφωμένος Υπόγειος Χώρος.

Το καινούργιο θεατρικό έργο του Ανδρέα Στάικου, «Ερμιόνη» κάνει πανελλήνια πρεμιέρα από την Εταιρία Θεάτρου Σπίτι της. Η σκηνοθεσία από τον Ανδρέα Στάικου.

Η «Ερμιόνη» βρίσκεται για πρώτη φορά στη θέση του κεντρικού προσώπου μια και την γνωρίζαμε έως σήμερα στον μύθο του Τρωικού πολέμου σαν δευτερεύουσα ηρωίδα. Κόρη του Μενέλαου και της Ωραίας Ελένης, εκφράζει την αέναη μάχη της γυναίκας για ελευθερία και χειραφέτηση. Προσκρούει όμως στα ανυπέρβλητα εμπόδια της αντίπαλης πλευράς, που παρουσιάζονται με τη μορφή της πατρικής εξουσίας και προστασίας, της ερωτικής εξουσίας και των εφήμερων γυναικείων συμφερόντων. Την Ερμιόνη περιστοιχίζει η Χρυσόθεμις, η αδιάφορη και επιπλέον ουδέτερη γυναίκα που αποφεύγει πάντα οποιαδήποτε σύγκρουση και διαρκώς νίπτει τας χείρας της. Ο Μενέλαος με τη μορφή του παντοδύναμου άνδρα, που καταλήγει να είναι θύμα της πραγματικής όπως και της υποτιθέμενης δύναμής του. Τη μυθική αυτή τριάδα συμπληρώνει η Κλεόνη, τροφός αλλά και παιδαγωγός του Λακεδαιμονιακού ανακτόρου. Ως καλή ή κακή μοίρα κινεί τα νήματα, επίσης σκηνοθετεί κατά βούλησιν τη ζωή και το πεπρωμένο των επιφανών της κυρίων.

Ερμιόνη του Ανδρέα Στάικου 4752 - Εταιρία Θεάτρου Σπίτι της

Ένα παιχνίδι χωρίς όρια που τελειώνει με το τέλος της ζωής.

Ήρωες και φαντάσματα ηρώων, επεισόδια και αντικατοπτρισμοί επεισοδίων από το πεδίο των μαχών και κυρίως από το παρασκήνιο του Τρωικού Πολέμου, ιδεώδες περιβάλλον για την αναζήτηση της θεατρικότητας. Οι πιο αρχέγονες αλλά και σύγχρονες όψεις της θεατρικότητας συνυπάρχουν για να προβάλλουν τα επιμέρους στοιχεία αυτής της θεατρικότητας (μεταμφιέσεις, μεταμορφώσεις, ανατροπές, εκπλήξεις κτλ.), συμβάλλουν στην γένεση του παιχνιδιού, αναγκαίας συνθήκης του θεάτρου, της ζωής και της ιστορίας.

Ανδρέας Στάικος

«Ερμιόνη»

Trailer παράστασης

Ερμιόνη του Ανδρέα Στάικου 4645 - Εταιρία Θεάτρου Σπίτι της

Παίζουν:

Νίκος Νίκας, Ελένη Ζαραφίδου, Εμμανουέλα Κοντογιώργου, Αιμιλία Μηλιού.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Ανδρέας Στάικος, επίσης Βοηθός σκηνοθέτη ο Κωνσταντίνος Σαράντης.

Σκηνικά: Λίλη Πεζανού.

Κοστούμια: Δημήτρης Ντάσιος.

Μουσική: Νίκος Ξυδάκης.

Κίνηση: Κάτια Σαβράμη.

Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου.

Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφίδας.

Trailer: Φοίβος Σαμαρτζής.

Επικοινωνία: Αντώνης Κοκολάκης.

Η παράσταση είναι μια παραγωγή της Εταιρία Θεάτρου Σπίτι της, επίσης έχει επιχορήγηση από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Δευτέρα όπως και Τρίτη στις 21:00 και η Διάρκεια της παράστασης είναι 80 λεπτά.

Εισιτήρια: Γεν. Είσοδος 12€, Μειωμένο: 10€, Ειδική τιμή: 5€

Προπώληση: www.mcf.grwww.ticketservices.gr

Ερμιόνη του Ανδρέα Στάικου 4892 - Εταιρία Θεάτρου Σπίτι της

Σχολιάστε