Η Σολομώντεια Λύση

Η Σολομώντεια Λύση του Γιάννη Καλατζόπουλου στο Θέατρο Καλλιρρόης σε σκηνοθεσία Γιώργου Τσαγκαράκη.

Ο θίασος λαϊκού θεάτρου MATICAPI ξεκινάει το ταξίδι του παρουσιάζοντας τη «Σολομώντεια Λύση». Καλατζόπουλου, Το κείμενο είναι βασισμένο στο κινέζικο έργο του Λι Ξινγκντάο (13ος μ.Χ. αι.) “Ο Κύκλος με την Κιμωλία”, απ’ όπου εμπνεύστηκε και ο Μπέρτολτ Μπρεχτ το ομώνυμο αριστούργημά του.

Πρόκειται για μία ξεχωριστή, διδακτική παράσταση για μικρούς και μεγάλους. Μέσα από το γέλιο αλλά και την αισιόδοξη ματιά της, προτείνει, σ’ αυτή τη δύσκολη εποχή, την αληθινή αγάπη, την ανιδιοτέλεια, την αλληλεγγύη και τη δικαιοσύνη, ως μόνα αντίδοτα στη ματαιοδοξία και τον ατομικισμό.

Παίζουν: Αντώνης Γουγής, Γιώργος Ζιώγαλας, Νίκη Κάβουρα, Ιωάννα Μπιλίρη, Γιώργος Τσαγκαράκης.

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά από 6 ετών. Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά, χωρίς διάλειμμα.

Από 13 Νοέμβρη και Κάθε Κυριακή 12:00 αλλά και Καθημερινές για σχολεία.

Γενική είσοδος: 8€ Μειωμένο (Άνεργοι, ΑμεΑ, άνω των 65): 6€. Τηλέφωνο κρατήσεων 6908891066 επίσης στο 6934654289.

Η Σολομώντεια Λύση του Γιάννη Καλατζόπουλου στο Θέατρο Καλλιρρόης
Η Σολομώντεια Λύση του Γιάννη Καλατζόπουλου στο Θέατρο Καλλιρρόης

Η Σολομώντεια Λύση

Σε ποιόν πόλεμο βρισκόμαστε άραγε και πόσοι έγιναν πριν από αυτόν; Ένας παράξενος δικαστής δίνει τη λύση στο γρίφο, μέσω ενός κύκλου με κιμωλία.».

Όταν δυο αδέρφια μαλώνουν για μια κούκλα, τότε ο παππούς τους αποφασίζει να τους πει μια ιστορία… «Μια φορά κι έναν καιρό, σ’ έναν πόλεμο, μια υπηρέτρια έσωσε το παιδί της βασίλισσάς της, όταν εκείνη το εγκατέλειψε προκειμένου να πάρει τις γούνες και τα χρυσαφικά της. Το έσωσε και το μεγάλωσε με κίνδυνο της ζωής της κι έτσι ανάμεσά τους αναπτύχθηκε μια σχέση αληθινής αγάπης. Μετά από χρόνια, όταν το παιδί γίνεται κληρονόμος μιας αμύθητης περιουσίας, η βασίλισσα γυρίζει με σκοπό να το διεκδικήσει. Σε ποιόν ανήκει όμως ένα παιδί; Σε ποιόν το γάλα που χρειάζεται για να μεγαλώσει; Σε ποιόν πόλεμο βρισκόμαστε άραγε και πόσοι έγιναν πριν από αυτόν; Ένας παράξενος δικαστής δίνει τη λύση στο γρίφο, μέσω ενός κύκλου με κιμωλία.»

Συντελεστές

Κείμενο: Γιάννης Καλατζόπουλος.

Σκηνοθεσία: Γιώργος Τσαγκαράκης.

Μουσική: Γιώργος Θεοφάνους.

Σκηνικά αλλά Κοστούμια: Βικτώρια Νταρίλα.

Σχεδιασμός Φωτισμού: Γιώργος Ζιώγαλας.

Μουσική διδασκαλία: Αμέρισσα Φτούλη.

Μουσικοί επί σκηνής: Αντώνης Γουγής, Γιώργος Ζιώγαλας.

Σχολιάστε