Songs

Η μουσική Ενώνει

Τα τραγούδια Ενώνουν τον κόσμο. Ουσιαστικά η μουσική είναι μία αλλά τα είδη της πολλά και δεν έχει σύνορα. Είναι σημαντική η προσπάθεια των μουσικών να σμίξουν τον κόσμο. Πολλά σχήματα έχουν ενώσει τις γνώσεις αλλά και τις δυνάμεις τους για τον σκοπό αυτό. Παραδοσιακά τραγούδια που έτειναν προς εξαφάνιση, ξαφνικά ξαναζωντάνεψαν και επέστρεψαν με αγάπη στην συνείδηση του κόσμου από νεότερες γενιές.

Οποιοδήποτε είδος μουσικής και αν ακούς παίζει πρωταρχικό ρόλο στη ζωή και δυναμώνει την έκφραση των θετικών συναισθημάτων. Με τα τραγούδια, ενεργοποιείς τις ίδιες περιοχές του εγκεφάλου που έχουν σχέση με την απόλαυση της τροφής και του σεξ.

Πώς θα ήταν η ζωή του ανθρώπου χωρίς την μουσική; Σίγουρα Βαρετή, άχρωμη, ανέκφραστη, μονότονη. Με αυτήν χαλαρώνεις, χαμογελάς, ερωτεύεσαι, ονειρεύεσαι, αισιοδοξείς, ελπίζεις. Ανεξάρτητα από το είδος που δείχνουμε μεγαλύτερη προτίμηση, είναι κοινά παραδεκτό ότι η μουσική αποτελεί αναπόσπαστο συνοδό στη ζωή μας. Αυτό είναι κάτι πραγματικά ασυνήθιστο και αξιοθαύμαστο σαν φαινόμενο.

Τα τραγούδια μπορούν και επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την καθημερινότητα μας. Επίσης η μουσική είναι σαν καταπραϋντικό και μας απαλλάσσει από το άγχος. Επιπλέον μας βοηθά στην διαχείριση δύσκολων καταστάσεων με ευστροφία αλλά και στην δημιουργία. Επίσης αποτελεί και ένα στοιχείο ψυχολογικής ανάτασης. Πελάτες σούπερ Market ή εστιατορίων απολαμβάνουν την μουσική και αυτό γιατί έχει την ικανότητα να επηρεάσει τη συμπεριφορά των ανθρώπων.

Έκφραση

Η έκφραση της ανθρώπινης ψυχής είναι το μεγάλο ζητούμενο στο τραγούδι. Η τεχνική με τους κανόνες της, την περιορίζει ή την απελευθερώνει; Το τραγούδι είναι λυγμός, είναι χαρά… είναι απόγνωση και γιορτή.

Μουσική στο songsfox.com, είναι ένα Ηχοστέκι γεμάτο με Ηχοχρώματα. Είναι η σελίδα όπου υπάρχουν πληροφορίες για Greek & International τραγούδια. Τα καλά songs είναι κάτι το ‘’Ιερό’’ και ποτέ δεν θα σε προδώσουν. Πάντα ως το τέλος κάτι θα υπάρχει σε ένα κομμάτι που θα μιλάει στην ψυχή σου. Η δύναμη της μουσικής είναι μεγάλη και όποιος την αγαπά μπορεί να εκφραστεί πιο εύκολα. Επίσης αντιμετωπίζει κάποιες καταστάσεις με περισσότερη ηρεμία και βλέπει τη ζωή διαφορετικά. 

Δεν έχει ημερομηνία γέννησης η μουσική, συγκεκριμένα υπήρχε από τότε που υπάρχει ο κόσμος και την ανακάλυψε ο άνθρωπος. Η επαφή μαζί της ξεκινάει ήδη από την εμβρυική ύπαρξη. Με τους ήχους της καρδιάς από την κοιλιά της μητέρας όπως και το ρυθμό της αναπνοής. Ακόμα και τα τραγούδια που ακούει η μητέρα την αντιλαμβάνεται το έμβρυο. Η μουσική μας δίνει τη δυνατότητα να δραπετεύσουμε νοητά από την καθημερινότητα μας. Με την μουσική το μυαλό μας ονειρεύεται έτσι ώστε να ανεβάσουμε την διάθεση μας και να αφεθούμε στους ρυθμούς της. Επιπλέον είναι η μόνη που μπορεί να σε ‘’χτυπήσει’’ στην καρδιά χωρίς να σε πονέσει.

Από τη βιολογία είναι γνωστό ότι ο ήχος της μουσικής είναι μέσα μας. Ο καρδιακός παλμός, ο ρυθμός του βαδίσματος, ο αναπνευστικός ρυθμός όπως και άλλα πολλά. Επιπρόσθετα συμβάλλει και στην υγεία του ανθρώπου. Η γνωστή σε όλους μουσικοθεραπεία έχει στόχους θεραπευτικούς αλλά και παιδαγωγικούς σκοπούς και πραγματικά έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Είπαν για την μουσική

Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν δήλωσε πως αν δε γινόταν επιστήμονας θα γινόταν μουσικός. Συγκεκριμένα είπε: «Δε θα μπορούσα να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς να παίζω μουσική. Ζω τα όνειρα μου μέσα από τη μουσική. Παρατηρώ τη ζωή μου μέσα από τη μουσική.. γνωρίζω ότι τη μεγαλύτερη απόλαυση στη ζωή μου, την έδωσε το βιολί». Ο ίδιος πίστευε πως η ενασχόληση του με το βιολί ήταν ο λόγος που έγινε τόσο έξυπνος.

Ο Πολύβιος έγραψε: “Όφελος πᾶσι μέν ἀνθρώποις ἀσκεῖν μουσικήν” (είναι ωφέλιμο για τους ανθρώπους να ασκούνται στη μουσική). Η μουσική είναι πολιτισμός! Σε προσωπικό επίπεδο, οξυγονώνει το μυαλό, είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να μάθεις να σκέφτεσαι. Ποτέ δε θα χάσεις την μουσική συντροφιά!

Σύμφωνα με τον Αριστοτέλη η μουσική είναι μια δύναμη που εξαγνίζει τα συναισθήματα, η μουσική είναι μέσα μας. Η επίδραση της μουσικής στον άνθρωπο είναι πολύ ισχυρή, τόσο που φθάνει μέχρι τα βάθη της ψυχής. Με όμορφες μελωδίες ηρεμείς… Καταφέρνουν και αγκαλιάζουν την ψυχή του ανθρώπου και τον βοηθούν να ξεφεύγει από τη μονοτονία και τις δύσκολες καταστάσεις.

Πατέρας της μουσικής ο Πυθαγόρας. Έβαλε τα θεμέλια της οργάνωσης και ταξινόμησης, αλλά και της φιλοσοφικής ερμηνείας της μουσικής, ώστε να αποτελεί διδακτική ύλη. Δημιουργός θεωριών όπως η Αρμονία των Σφαιρών και η Πυθαγόρειος Κλίμακα.

Ο Πυθαγόρας, ο πρώτος αναγνωρισμένος θεωρητικός της μουσικής περιγράφει το πως η χρήση κατάλληλων μελωδιών μπορεί να συμβάλλει στην ψυχική υγεία, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο η μουσική μπορεί να επιδρά στη συναισθηματική κατάσταση του ανθρώπου.

Τζιμ Μόρισον, η μουσική είναι ο μόνος φίλος σου μέχρι το τέλος.

Η μουσική «χτίζει» τον εγκέφαλο.

Η Μουσική Είναι τρόπος ζωής

Η Μουσική Είναι τρόπος ζωής, επειδή «ξυπνάει» αναμνήσεις και αισθήματα. Επίσης αντικατοπτρίζει την κουλτούρα κάθε τόπου ξεχωριστά στον κόσμο και δίνει τα φώτα της, ανταλλάσσοντας την γνώση των πολιτισμών. Με τα μουσικά ακούσματα γνωρίζεις διαφορετικούς πολιτισμούς και κουλτούρες και το σημαντικότερο επικοινωνείς.

Ακούς όμορφα Songs στο ραδιόφωνο, κλείνεις τα μάτια και ονειρεύεσαι. Τι υπέροχα συναισθήματα νιώθεις καθώς και τι ξεχωριστές σκέψεις κάνεις, ακούγοντας ένα ωραίο τραγούδι. Ένα τραγούδι μπορεί να επαναφέρει τις μνήμες μας. Επίσης χαλαρώνει το πνεύμα μας, ηρεμεί την ψυχή μας και να μας βοηθά να εκφράσουμε συναισθήματα όταν τα λόγια αποτυγχάνουν. 

Συμπεραίνουμε λοιπόν, ότι η μουσική είναι πολύ σημαντική και ευεργετική για τον άνθρωπο. Γι αυτό καλό είναι ένα μέρος του ελεύθερου χρόνου να τον αφιερώνεις στη μουσική καθώς έτσι εξευγενίζουμε τη ψυχή μας. Με την μουσική ξεκουράζουμε το μυαλό μας κι ολοκληρώνουμε την προσωπικότητα μας. Γενικά μας κάνει πιο καλούς και πιο ποιοτικούς ανθρώπους. Η μουσική είναι δείγμα πολιτισμού, Άπειρα τραγούδια μας θυμίζουν κομμάτια της ζωής μας, τα οποία αναπολούμε με νοσταλγία. Τα songs έχουν ρυθμό, μελωδία, τονικό ύψος και μπορούν να δημιουργούν συγκεκριμένη ατμόσφαιρα και συναισθήματα στους ακροατές μας.

Songs Fox Radios είναι πολυσυλλεκτικό μέσο όπου θα βρείτε πολλά ραδιοφωνικά προγράμματα με διαφορετικό είδος μουσικής. Ότι έχετε αγαπήσει από την δεκαετία του ΄60, μέχρι τα πιο πρόσφατα hits. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα πατήσετε το play, καλό είναι να γνωρίζετε ότι η εν λόγω δραστηριότητα δεν αποτελεί απλά ένα ευκαιριακό χόμπι που μας ανεβάζει τη διάθεση, αλλά και μια ξεχωριστή μέθοδο «θεραπευτικού» χαρακτήρα με ευεργετικές επιδράσεις σε μια σειρά δύσκολων και δυσάρεστων καταστάσεων.

Fox