Ο Θείος Βάνιας

Ο Θείος Βάνιας του Τσέχωφ στο Θέατρο Προσκήνιο. Σκηνές από τη ζωή στην ύπαιθρο σε τέσσερις πράξεις και σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά.

Το εμβληματικό έργο του Άντον Τσέχωφ, «Ο Θείος Βάνιας» από 26 Οκτωβρίου. Θέατρο Προσκήνιο – Καπνοκοπτηρίου 8, Αθήνα – 21 0825 6838.

Ο Θείος Βάνιας του Τσέχωφ στο Θέατρο Προσκήνιο Photo 4

ΔΙΑΝΟΜΗ

Χρήστος Λούλης – Βάνιας.

Ξένια Καλογεροπούλου – Μαρία Βασίλιεβνα.

Μανώλης Μαυροματάκης – Σερεμπριακώφ.

Θεοδώρα Τζήμου – Έλενα Αντρέεβνα.

Ηρώ Μπέζου – Σόνια.

Φιντέλ Ταλαμπούκας – Άστρωφ.

Μαρία Φιλίνη – Μαρίνα.

Αντώνης Αντωνόπουλος – Τελιέγκιν.

Ο Θείος Βάνιας του Τσέχωφ στο Θέατρο Προσκήνιο Photo 2

Πρόγραμμα παραστάσεων:

Τετάρτη 19:00, Πέμπτη 20:00, Παρασκευή 21:00, επίσης

Σάββατο 17:00 και 21:00 αλλά και Κυριακή 19:00.

Ο Θείος Βάνιας του Τσέχωφ στο Θέατρο Προσκήνιο Photo 3

Στον «Θείο Βάνια» ο Τσέχωφ με οξυδέρκειαχιούμορ και κυρίως συμπόνοια γράφει τέσσερις σκηνές / τέσσερις παρτίδες, στις οποίες συμπυκνώνει όλη την υπαρξιακή αγωνία και το ατελές της ανθρώπινης φύσης.

Ο Θείος Βάνιας του Τσέχωφ στο Θέατρο Προσκήνιο Photo 5

Αφορμή γι’ αυτό το ανέβασμα γίνεται ένα τραπέζι, ένας υπαρξιακός τόπος όπου τα πρόσωπα καταναγκασμένα να συνυπάρχουν ή σα ριγμένα από πάντα εκεί καλούνται να αναμετρηθούν με τη ματαίωση, τις ψευδαισθήσεις αλλά και να αποπειραθούν να συμφιλιωθούν με τη ζωή. Επιπρόσθετα το τεράστιο αυτό τραπέζι ως αίθουσα πρωινού ή ως ένα παρατηρητήριο ζωής ή ως ένας τόπος που τα πρόσωπα ανεβαίνουν για να δοκιμάσουν τη διαφυγή τους από την καθημερινότητα ενώπιον των υπολοίπων “καλεσμένων”.

Ο Θείος Βάνιας του Τσέχωφ στο Θέατρο Προσκήνιο Photo 6

Τα πρόσωπα του Τσέχωφ, καθηλωμένα, καθισμένα περιμετρικά τρώνε βουλιμικά, πίνουν τσάι, παλεύουν να ξανανιώσουν και φαντασιώνονται την ομορφιά της ζωής σε μια χορογραφία των μικροπραγμάτων. Επίσης ένας ύμνος στη συμφιλίωση με το αδιέξοδο, κι ένας χορός ανθρώπων που προσπαθεί να απαλλαγεί από την επίπονη αναζήτηση της ουτοπίας.

Ο Θείος Βάνιας του Τσέχωφ στο Θέατρο Προσκήνιο Photo 7

Μετάφραση: Χρύσα Προκοπάκη.

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καραντζάς.

Σκηνικά: Μαρία Πανουργιά.

Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη.

Μουσική: Δημήτρης Καμαρωτός.

Κίνηση: Τάσος Καραχάλιος.

Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος.

Βοηθός σκηνοθέτη: Παναγιώτης Γκιζώτης.

Φωτογραφίες- Artwork: Γκέλυ Καλαμπάκα.

Παραγωγή: ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ.

Επικοινωνία & Δημόσιες Σχέσεις: Όλγα Παυλάτου.

Σχολιάστε