Ο θησαυρός της Βαγίας

Ο θησαυρός της Βαγίας από τα πιο δημοφιλή μυθιστορήματα της Ζωρζ Σαρή. Κατάφερε να είναι συντροφιά για πολλές γενιές παιδιών από την πρώτη του έκδοση έως και σήμερα.

Ο θησαυρός της Βαγίας της Ζωρζ Σαρή ανεβαίνει για πρώτη φορά στο θέατρο, στη σκηνή του Θεάτρου Αλάμπρα.

Από τις 23 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή στις 12:00.

Σε σκηνοθεσία Αθανασίας Καλογιάννη με το σύνθημα «Φίλοι ενωμένοι, ποτέ νικημένοι!». Η Αθανασία Καλογιάννη σκηνοθετεί την αγαπημένη ιστορία, με εξαμελή θίασο αλλά και τη πρωτότυπη μουσική σύνθεση και ζωντανή ερμηνεία της Ζωής Τηγανούρια.

Ο θησαυρός της Βαγίας από τα πιο δημοφιλή μυθιστορήματα της Ζωρζ Σαρή
Ο θησαυρός της Βαγίας από τα πιο δημοφιλή μυθιστορήματα της Ζωρζ Σαρή

Το θεατρικό μας μεταφέρει με μοναδικό τρόπο την υπέροχη περιπέτεια μιας παρέας παιδιών στο όμορφο νησί της Αίγινας.

Ερμηνεύουν (αλφαβητικά):

Ευγενία Βησσαρίου, Αλεξάνδρα Κολαΐτη, Μέλανι Μαρχάινε, Νεφέλη Παπαδερού, Κωνσταντίνος Ρόδης, Γιάννης Φιλίππου.

ο θησαυρός της Βαγίας της Ζωρζ Σαρή
ο θησαυρός της Βαγίας της Ζωρζ Σαρή

Info

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Κυριακή: 12:00
Εισιτήρια: Γενική Είσοδος: 12€
Φοιτητικό – Ανέργων – Παιδικό: 10€
ΑΜΕΑ:5€
Ομαδικά: 7€
Περισσότερα https://www.kidstheater.gr/

ALHAMBRA ART THEATER – Στουρνάρη 53, Αθήνα
Τηλέφωνο για πληροφορίες – ομαδικές κρατήσεις: 210 6616877 και 693 414 6156 – Email: info@kidstheater.gr.

σκηνοθεσία Αθανασίας Καλογιάννη - Ο θησαυρός της Βαγίας

Συντελεστές

Συγγραφέας: Ζωρζ Σαρή.
Σκηνοθέτης: Αθανασία Καλογιάννη.
Θεατρική Διασκευή: Μαρία Σούμπερτ.
Πρωτότυπη Μουσική – Συνθέτης – Σολίστ Ακορντεόν:  Ζωή Τηγανούρια.
Ενορχηστρώσεις, Ηχητικά εφέ: Στέλιος Γενεράλης.
Β΄ Σκηνοθέτης: Γιάννης Παναγόπουλος.
Σκηνογράφος – Βίντεο – 3D Mapping: Σάντυ Σιέμπου.
Ενδυματολόγος: Ευγενία Βησσαρίου.
Χορογραφίες: Βαγγέλης Πιτσιλός.

Ο θησαυρός της ΒαγίαςΗ παράσταση

Το Kids Theater, η θεατρική ομάδα που με επικεφαλής τη σκηνοθέτη Αθανασία Καλογιάννη ξεπερνά τα δέκα χρόνια παρουσίας στο χώρο του παιδικού θεάτρου. Ξεχώρισε για τις θεατρικές μεταφορές αριστουργημάτων της παγκόσμιας λογοτεχνίας (Μικρές Κυρίες, Η καλύβα του μπάρμπα-Θωμά, Με οικογένεια και άλλα.). Μετά την επιβεβλημένη παύση της πανδημίας, επιστρέφει, αυτή τη φορά με ελληνικό έργο. Τη θεατρική διασκευή έχει κάνει η έμπειρη συγγραφέας Μαρία Σούμπερτ. Επίσης η αγαπημένη Ζωή Τηγανούρια γράφει για πρώτη φορά μουσική για το παιδικό θέατρο και ερμηνεύει ζωντανά επί σκηνής.

«Η θεατρική διασκευή του έργου βασίστηκε αφενός στο παιχνίδι «κυνήγι του θησαυρού», αλλά και στην αποδοχή του παρελθόντος σαν κάτι που δεν μπορεί να αλλάξει, ούτε να επαναληφθεί με την ίδια ακριβώς μορφή: το παρελθόν είναι αυτό που ορίζει την ιστορικότητά μας και η μνήμη είναι αυτή που μας επιτρέπει να έχουμε παρελθόν. Το βασικό ερώτημα που μέσα από την παιγνιώδη διάθεση, το χιούμορ, τα τραγούδια και την καλοκαιρινή ατμόσφαιρα αναδύεται, είναι εν τέλει αυτό: πώς μπορούμε να χωρέσουμε το παρελθόν μας για να έχουμε ένα μέλλον;», αναφέρει η σκηνοθέτις.

ο θησαυρός της Βαγίας - με εξαμελή θίασο πρωτότυπη μουσική σύνθεση και ζωντανή ερμηνεία της Ζωής Τηγανούρια
ο θησαυρός της Βαγίας – με εξαμελή θίασο πρωτότυπη μουσική σύνθεση και ζωντανή ερμηνεία της Ζωής Τηγανούρια

Το έργο

Μια παρέα παιδιών βρίσκονται στο νησί της Αίγινας για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Εκεί συναντούν μια οικογενειακή φίλη από το Παρίσι, όπου εργάζεται ως βοηθός ψυχιάτρου και έχει υπό τη φροντίδα της έναν Γερμανό ασθενή, τον Χανς, ο οποίος πάσχει από αμνησία μετά την έκρηξη μιας νάρκης που πάτησε στην Αίγινα κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου. Από τότε, ο ασθενής επαναλαμβάνει σκόρπιες λέξεις από τις οποίες τα παιδιά προσπαθούν να βγάλουν νόημα. Η αναζήτησή τους τα οδηγεί στη Βαγία και στο σπίτι της οικογένειας Χαλδαίου, όπου έμενε ο Χανς στη διάρκεια του πολέμου. Όταν μαθαίνουν πως ο Χανς έχει κλέψει από την οικογένεια χρυσές λίρες, ξεκινούν την αναζήτηση ενός χαμένου θησαυρού, που τα οδηγεί σε συναρπαστικές περιπέτειες!

Ζωρζ Σαρή - ο θησαυρός της Βαγίας
Ζωρζ Σαρή – ο θησαυρός της Βαγίας

Η Ζωρζ Σαρή έγραψε τον Θησαυρό της Βαγίας, το πρώτο της μυθιστόρημα, με υλικό από την πραγματική ζωή το 1969. Ήρωες του έργου είναι τα παιδιά της και οι φίλοι τους, ενώ όλα τα μέρη που αναφέρει είναι υπαρκτά.

Μέχρι και σήμερα, το μυθιστόρημα κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη, ενώ διδάσκεται και στα σχολεία (στο μάθημα της Φιλαναγνωσίας). Παρότι αγαπήθηκε πολύ από τους μικρούς αναγνώστες και στο παρελθόν έγινε τηλεοπτική σειρά (ΕΡΤ, 1984), είναι η πρώτη φορά που ανεβαίνει στο θέατρο!

Σχολιάστε