Πέτρος Πέτρου – Λία η Σμυρνιά

Πέτρος Πέτρου – Λία η Σμυρνιά. Αφιερωμένο στα 100 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης.

Αφιερωμένο στα 100 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης, αυτό το εκπληκτικό ορχηστρικό κομμάτι του Πέτρου Πέτρου ταξιδεύει τον ακροατή δημιουργώντας του όχι ένα αλγινό συναίσθημα αλλά χαρούμενο. Νόστος και χαρά όχι νόστος και άλγος.

Ο Πέτρος Πέτρου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Χημείας του ΑΠΘ καθώς και του Τμήματος Φαρμακευτικής. Από μικρή ηλικία ξεκίνησε να ασχολείται με τη μουσική, έχοντας ως μουσικά ακούσματα κλασσική μουσική και όπερα. Το 2008 ξεκίνησε μαθήματα πιάνου στο ωδείο Καλαμαριάς ”Μελωδία” κάτω υπό τη διδασκαλία του καθηγητή μουσικής κ Ιωάννη Τσαλίκη.

Λίγα χρόνια αργότερα μπαίνει στο χώρο της σύνθεσης γράφοντας μια όμορφη μπαλάντα με τίτλο ”Ξυπόλυτες Ελπίδες” σε στίχους ενός εξαιρετικού στιχουργού του Αναστασίου Ακρίτα. Το Δεκέμβριο του 2021 ξεκινά μια σειρά συνεργασιών με καταξιωμένους μουσικούς του χώρου. Στενός του συνεργάτης είναι ο Διαμαντής Καραγιαννακίδης καθώς και ο δεξιοτέχνης στο μπουζούκι Δημήτρης Λάππας. Συνεργάζεται επίσης με δύο εξαιρετικούς στιχουργούς τον Πέτρο Βασιλειάδη που είναι και ο παραγωγός του καθώς και τη βραβευμένη στιχουργό και συγγραφέα Μιράντα Χρυσομάλλη. Το Μάρτιο του 2022 γράφει 2 κινηματογραφικές μουσικές με τίτλο ”Waves of Rain” και το ”Λία η Σμυρνιά” καθώς και μια όπερα σε στίχους της Christie Bell με τίτλο ”Le Eaux Fleuurissent

Μέσα από την νέα του δισκογραφική στέγη Real Music και τον παραγωγό του Πέτρο Βασιλειάδη σχεδιάζει και μας υπόσχεται πολλά και όμορφα μουσικά ταξίδια για το μέλλον.

Συντελεστές:

Music Petros Petrou
Mixing/Mastering Γιάννης Μαυρίδης
Studio Cue Production

Label Real Music
Διεύθυνση Παραγωγής Δημήτρης Τσιανάκας
Επιμέλεια Παραγωγής Απόστολος Βούλγαρης
Παραγωγή – Οργάνωση Παραγωγής Πέτρος Βασιλειάδης

Social Media Real Music

FacebookTwitterInstagram

Σχολιάστε