Το σ’ αγαπώ του κόσμου

Το σ’ αγαπώ του κόσμου, σε μουσική της Αρετής Κοκκίνου, Τραγουδούν, Βασίλης Γισδάκης, Αφεντούλα Ραζέλη, επίσης συμμετέχει η Χρύσα Βλάμη. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις “Μετρονόμος”. ολόκληρο το άλμπουμ στα ψηφιακά καταστήματα και τις streaming υπηρεσίες Spotify, Deezer, επίσης iTunes/Apple Music.

Το σ' αγαπώ του κόσμου - Βασίλης Γισδάκης - Αφεντούλα Ραζέλη

Αρετή Κοκκίνου

«Όταν ο σπουδαίος Κώστας Φασουλάς με κάλεσε να συμμετέχω ως συνεργαζόμενη συνθέτης στο χειμερινό σεμινάριο στιχουργικής του το 2019 στο Μικρό Πολυτεχνείο ένιωσα μεγάλη χαρά και τιμή. Στην πορεία, απόλαυσα το ταξίδι της γέννησης και της επεξεργασίας του λόγου μέσα από το φίλτρο της τεχνικής αλλά και του συναισθήματος.

Η εκφορά του στίχου, που συχνά αποτελεί και δημόσια συναισθηματική έκθεση του γράφοντα δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Η καθοδήγηση του Κώστα Φασουλά υπέροχη, η όλη εμπειρία ώρες ώρες μυσταγωγική.

Στο σεμινάριο εκείνης της σεζόν συμμετείχαν δεκαέξι ταλαντούχοι άνθρωποι που γνώριζα σιγά σιγά μέσα και από τους στίχους τους. Κάποιοι είχαν ήδη βγει στη δισκογραφία ή είχαν κυκλοφορήσει ποιητικές συλλογές, άλλοι ήταν τότε στα πρώτα τους βήματα. Μεσολάβησε η πανδημία και η απομόνωση, με αποτέλεσμα η δουλειά αυτή να αρχίσει να υλοποιείται στο στούντιο το καλοκαίρι του 2021. Το πέρασμα αυτού του χρονικού διαστήματος δεν έσβησε την όμορφη γεύση της εμπειρίας του σεμιναρίου. Κάθε ένας από αυτούς τους στίχους, κομμάτι των δημιουργών τους, με άγγιξε με ιδιαίτερο τρόπο επίσης δημιούργησε μέσα μου ξεχωριστές εικόνες. Είμαι σίγουρη ότι αυτοί οι στιχουργοί έχουν πολλά ακόμα όμορφα πράγματα να μας δώσουν στο μέλλον. Τους ευχαριστώ γι’ αυτό που μοιραστήκαμε και βέβαια ευχαριστώ ιδιαίτερα τον Κώστα Φασουλά που ήταν ο εμπνευστής της συνάντησης αυτής.

Οι δύο καταξιωμένοι ερμηνευτές της δουλειάς αυτής, ο Βασίλης Γισδάκης και η Αφεντουλα Ραζέλη με τις εξαίσιες, εύστοχες αλλά κι ευαίσθητες ερμηνείες τους, έδωσαν την πνοή στα τραγούδια. Άλλοτε τρυφερά κι άλλοτε δυναμικά, απέδωσαν με τον καλυτερο τροπο το ύφος, τα συναισθήματα όπως και τις εικόνες των τραγουδιών, προσαρμοζόμενοι στη διαφορετικότητα τους! Ακόμη συγκινητική είναι και η συμμετοχή της Χρύσας Βλάμη στο νανούρισμα που ειναι το φινάλε της δισκογραφικής δουλειάς. Τους ευχαριστώ που αγάπησαν αυτην την ιδιαίτερη δουλειά!!!»

Το σ’ αγαπώ του κόσμου

Το σ' αγαπώ του κόσμου - εξώφυλλο
 1. Κοίτα η αγάπη – Αφεντούλα Ραζέλη – στίχοι Αγγελική Πολύζου.
 2. Δυό πλοία – Βασίλης Γισδάκης – στίχοι Βίκυ Λαμπίρη.  
 3. Τίποτα – Αφεντούλα Ραζέλη – στίχοι  Νίκη Ρουσοπούλου-Παππά.  
 4. Τ’ ανάποδο βοτάνι – Βασίλης Γισδάκης – στίχοι Παναγιώτης Στράκαρης.
 5. Το τανγκό της ματαιοδοξίας – Αφεντούλα Ραζέλη – στίχοι Κέλλυ Αλεφάντου. 
 6. Δε μου φτάνει – Αφεντούλα Ραζέλη – στίχοι Βίβιαν Ματσούκα.   
 7. Όλα jazz – Βασίλης Γισδάκης  – στίχοι Σταμάτης Βιτάλης.   
 8. Μικρά μυστικά – Αφεντούλα Ραζέλη – στίχοι Τότα Βελησσάρη.       
 9. Γυναίκα Ξωτικό – Αφεντούλα Ραζέλη – στίχοι Αντιγόνη Κολοβέντζου. 
 10. Τα αγριόχορτα – Βασίλης Γισδάκης – στίχοι Ειρήνη Παπαδοπούλου.  
 11. Η σφαίρα – Αφεντούλα Ραζέλη – στίχοι Νίκος Παπαγιαννάκης.    
 12. Το μαντήλι – Αφεντούλα Ραζέλη – στίχοι Ιωάννα Κολλινιάτη.     
 13. Ο κανένας – Βασίλης Γισδάκης – στίχοι Τετιάνα Δέγλερη. 
 14. Του αποχωρισμού – Βασίλης Γισδάκης – στίχοι Δήμητρα Κουντουριώτη.     
 15. Το παλιό μας σπίτι – Βασίλης Γισδάκης – στίχοι Ράνια Θεοδωράτου.     
 16. Το νανούρισμα του νερού – Χρύσα Βλάμη – στίχοι Μαρία Γεωργαλά.

Στιχουργοί:

Αγγελική Πολύζου, Βίκυ Λαμπίρη, Νίκη ΡουσοπούλουΠαππάΠαναγιώτης Στράκαρης, Κέλλυ Αλεφάντου, Βίβιαν Ματσούκα, Σταμάτης Βιτάλης, ακόμη Τότα Βελησσάρη. Ειρήνη Παπαδοπούλου, Αντιγόνη Κολοβέντζου, Νίκος Παπαγιαννάκης, Ιωάννα Κολλινιάτη, Τετιάνα Δέγλερη, Δήμητρα Κουντουριώτη, Ράνια Θεοδωράτου, επίσης Μαρία Γεωργαλά.


Μουσικοί:

Κρουστά αλλά και Τύμπανα, Σωκράτης Γανιάρης, Μπάσο, Βαγγέλης Ζωγράφος, Πνευστά, Μαρίνος Γαλατσινός, Πλήκτρα, Ιωσήφ Χυδήρογλου, Κιθάρα και Μαντολίνο, Αρετή Κοκκίνου.

Ηχοληψία όπως και Επεξεργασία ήχου, Ιωσήφ Χυδήρογλου.

Fox

Σχολιάστε