Χριστίνας Καρύδη – Μη μ’ αναγκάζεις

Χριστίνας Καρύδη – Μη μ’ αναγκάζεις. Οι αδελφές Σπανομάρκου στηρίζουν τους νέους καλλιτέχνες, αλλά και τις νέες φωνές καθώς και τους σύγχρονους ποιητές. Είναι μια προσπάθεια να δοθεί μια νέα πνοή στο Ελληνικό τραγούδι. Οι πολυβραβευμένες μουσικοσυνθέτριες αδελφές Σπανομάρκου παρουσιάζουν την Χριστίνα Καρύδη. Μέσα από μια έντεχνη όπως και άκρως καλοκαιρινή μπαλάντα για τους ανεκπλήρωτους έρωτες.

Συνεχίζοντας το project μελοποιήσεων σύγχρονων Ελλήνων ποιητών, οι Ιωάννα & Αρετή Σπανομάρκου κυκλοφόρησαν την αισθαντική μπαλάντα «Μη μ’ αναγκάζεις». Με τις νότες τους έντυσαν το ομώνυμο ποίημα του επιτυχημένου συγγραφέα αλλά και σεναριογράφου Κώστα Λεϊμονή. Είναι ευρέως γνωστός ως ο δημιουργός του έργου “Εκτός Ύλης ή Ο μονόλογος ενός καθ’ ομολογία παράλογου“. Μία θεατρική παράσταση με πρωταγωνιστή τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση. Το πρώτο θεατρικό έργο που παρουσιάστηκε στη Βουλή των Ελλήνων. 

Η συνάντηση με τη Χριστίνα Καρύδη έγινε σε συναυλίες, όπου οι αδελφές Σπανομάρκου την άκουσαν και την ξεχώρισαν. Η ζεστή της ερμηνεία, αλλά και η εντυπωσιακή σκηνική της παρουσία με την χαρακτηριστική κατακόκκινη κώμη της. Δίαυλος για την γνωριμία τους ήταν ο γνωστός σολίστ του μπουζουκιού Γιώργος Ξενοκώστας, με τον οποίο έχουν 10ετή δισκογραφική συνεργασία.

Η φωνή της Χριστίνας Καρύδη έχει την στόφα των μεγάλων τραγουδιστριών της προηγούμενης γενιάς. Επίσης ισορροπεί ανάμεσα στο έντεχνο και το λαϊκό τραγούδι. Είναι η ιδανική επιλογή για αυτή την συγκινητική μπαλάντα των αδελφών Σπανομάρκου. Επίσης είναι αλήθεια πως πάντα ανακαλύπτουν και συστήνουν στο κοινό τους ιδιαίτερες φωνές. 

Σχολιάστε