Αρχική » Γιώργος Μάρτος – Δόξα & Χρήμα

Γιώργος Μάρτος – Δόξα & Χρήμα

Ο Γιώργος Μάρτος επιστρέφει με το νέο του song «Δόξα & Χρήμα»*, βασισμένο στο ιταλικό τραγούδι “L’ Avvelenata”* του σπουδαίου Ιταλού τραγουδοποιού Francesco Guccini. Ο κορυφαίος Έλληνας δημιουργός συνεχίζει να δημιουργεί ασυμβίβαστα, αμφισβητώντας σε βάθος και με συνέπεια το σύγχρονο πολιτισμικό γίγνεσθαι, προτάσσοντας δυναμικά απέναντι του τη δική του αλήθεια, το δικό του όραμα, τη δική του δημιουργική προσωπικότητα.
Το «Δόξα & Χρήμα»* αποτελεί ένα εξόχως αποκαλυπτικό τραγούδι βασισμένο εκφραστικά στον αυτοσαρκασμό και την κοινωνικοπολιτική σάτιρα με τρόπο άλλοτε χιουμοριστικό, άλλοτε κριτικό και άλλοτε ακραία σκωπτικό.
Αμφισβητεί τους δύο βασικούς πυλώνες του σύγχρονου πολιτισμού, όπως υποδηλώνει και ο τίτλος του τραγουδιού. Καυτηριάζει και καταγγέλλει ευθέως τη μιζέρια, την ανοησία και την υποκρισία των σύγχρονων κοινωνιών. Καταφέρνει να προβληματίσει με τρόπο άμεσο και σαρκαστικό όσους ακόμα επιμένουν να αντιστέκονται στην καθ’ όλα επιβαλλόμενη βαρβαρότητα, ενώ λειτουργεί απελευθερωτικά για όσους έχουν ανάγκη έναν διαφορετικό, αληθινό και συγχρόνως ευφυή και επαναστατικό στιχουργικό λόγο.