Αρχική » Μάνια Βλαχογιάννη – Έπος Καρδιάς & Δέησις

Μάνια Βλαχογιάννη – Έπος Καρδιάς & Δέησις

Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή η σοπράνο crossover και μουσικός Μάνια Βλαχογιάννη μαζί με το συνθέτη – μουσικό Κώστα Νούσια παρουσιάζουν τη νέα τους δουλειά, σε ποίηση του κορυφαίου Έλληνα ποιητή του 20ου αιώνα, Κωνσταντίνου Καβάφη. Το νέο της single με τίτλο “Έπος Καρδιάς & Δέησις”*. Η Μάνια Βλαχογιάννη ερμηνεύει με ξεχωριστή εκφραστικότητα τα ποιήματα του μεγάλου Αλεξανδρινού ποιητή που αποτυπώνουν βασικές θεματικές της καβαφικής ποίησης: τον έρωτα και τον θάνατο. 

Το βαθιά λυρικό ερωτικό τραγούδι ‘Επος Καρδιάς* αποτελεί την 1η δισκογραφική μελοποίηση από το μουσικοσυνθέτη Κώστα Νούσια. Πρόκειται για ένα ποίημα που συγκαταλέγεται στα Κρυμμένα ή, Ανέκδοτα έργα του ποιητή από τη ρομαντική περίοδο της δημιουργίας του (1886). Οι ευρηματικές μελωδίες σε συνδυασμό με την πλούσια ενορχήστρωση του συνθέτη και η αισθαντική, καθάρια φωνή της Μάνιας Βλαχογιάννη αποδίδουν με σαγηνευτικό τρόπο τη λυρικότητα των στίχων και ανοίγουν ένα μουσικό παράθυρο σε αλλοτινές νοσταλγικές εποχές. 

Tο song Έπος Καρδιάς* ανέβηκε στην #1η θέση των Ελληνικών Μουσικών Charts την πρώτη μέρα της επίσημης κυκλοφορίας του single.

 Η Δέησις*είναι ένα ποίημα – προσευχή (1898), από τα Αναγνωρισμένα ποιητικά έργα του Κωνσταντίνου Καβάφη, το οποίο μελοποιήθηκε μέχρι σήμερα από διάφορους συνθέτες και αγαπήθηκε από το κοινό. Η Μάνια Βλαχογιάννη με μια μοναδική ευαισθησία και σφρίγος στην ερμηνεία και ο Κώστας Νούσιας με το πηγαίο μουσικό του ένστικτο εισχωρούν με ευλάβεια στο στίχο του ποιητή και αποδίδουν πιστά το βάθος και την ουσία του. To single είναι διαθέσιμο σε Spotify και You Tube από τη δισκογραφική εταιρία FM Records.