Αρχική » Παναγιώτης Σδούκος – οι Σιωπές

Παναγιώτης Σδούκος – οι Σιωπές

Ένα νέο τραγούδι με τον Παναγιώτη Σδούκο βρίσκεται από σήμερα στον διαδικτυακό «αέρα»… Ανήσυχος και παρατηρητικός από πάντα κοιτάει γύρω του και κάνει αυτό που σκέφτεται και αυτό που νιώθει, τραγούδι.

Με την καλλιτεχνική του ευαισθησία σε συνεχή εγρήγορση και την λατρεία του για τη μουσική αστείρευτη συνέχεια καταγράφει, ακούει και κυκλοφορεί το νέο του Τραγούδι «Oι Σιωπές»* του Συνθέτη και Στιχουργού Γιώργου Σταυριανού από την Keys Records. Το «Οι Σιωπές»* συνοδεύεται από ένα κινηματογραφικής αισθητικής music video, που ξεδιπλώνει την ιστορία των ανθρώπων που βλέπουν τις  γύρω τους Σκιές και καταγράφουν την δική τους Ιστορία . Σκιές που ξυπνούνε , που ερωτεύονται, που χάνονται στην πόλη , που πνίγονται , που ζουν τα εύκολα και τα πολύ δύσκολα σε Σκηνοθεσία Αργύρη Ναστόπουλο.

Ο Παναγιώτης Σδούκος με σπουδές στη βυζαντινή μουσική και το παραδοσιακό τραγούδι είναι βραβευμένος ως ερμηνευτής από τον Όμιλο για την Unesco Τεχνών Λόγου και Επιστημών Ελλάδος.

Έχει δύο δισκογραφικές δουλειές: «Στης Προσφυγιάς την Αύρα»,  συμμετέχουν η ορχήστρα ”Μουσικό Σεργιάνι” και η Κατερίνα Παπαδοπούλου. Παραδοσιακά τραγούδια με μικρασιατικές & ανατολίτικες επιρροές από το προσφυγικό μικρασιατικό περιβάλλον, ως προς την ιστορία, τη γλώσσα, το στίχο, τον ήχο και το ρυθμό, προσαρμοσμένες στα εκάστοτε τοπικά μουσικά δεδομένα.

«Εκών Ετάφη και Αληθώς Ανέστη» με Ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας την οποία παρουσίασε η Λίνα Νικολακοπούλου. Αναστάσιμα Τροπάρια της περιόδου αυτής καθότι έχουν και την συμβολική τους στο σύγχρονο πάσχοντα άνθρωπο πέραν της αναφοράς τους στο Πάθος και την Ανάσταση του Θεανθρώπου Χριστού: ‘’ότι μέσα από τη Σταύρωση έρχεται η Ανάσταση’’ κι ότι ο Άνθρωπος βιώνοντας τις δυσκολίες του, βρίσκει τρόπους μέσα από την δημιουργικότητά του να ανασταίνεται, να ανοίγεται και να ανασαίνει …

Τα εμπνευσμένα θεματικά concepts που παρουσιάζει κατά καιρούς, οι συμπράξεις του με αξιόλογους καλλιτέχνες στο χώρο, όπως τους:

Λ. Χαλκιά, Κ. Κουλιά,  Dilek Koc, Μ. Κουτσαγγελίδη, Αγγελική & Στέλλα Κονιτοπούλου, Σ. Χαλιαμπάλια, τον Ηθοποιό Γεράσιμο Μιχελή κ.α και οι ζωντανές του εμφανίσεις και συνεντεύξεις στα Μ.Μ.Ε και στον Τύπο, μουσικές σκηνές, Χώρους Γραμμάτων Τεχνών & Πολιτισμού (Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Μέγαρο Μουσικής κ.α.) τον καθιερώνουν στους νέους ερμηνευτές στον χώρο της Ελληνικής Μουσικής..

Βρείτε τον Παναγιώτη Σδούκο  στα Social Media:

★FACEBOOK: https://bit.ly/3680VHr

★INSTAGRAM: https://bit.ly/3cjTXTZ