Fox

Songs Fox έχει αξία σταθερή και διαχρονική

Songs Fox Radio έχει αξία σταθερή και διαχρονική και αδιαμφισβήτητη δύναμη γιατί καθιερώθηκε ως μουσικό μέσο.

Fox Radio ζωντανό, αυθόρμητο μαζί περνάμε μέρες και νύχτες γεμάτες χαμόγελα αλλά και ασταμάτητη διασκέδαση.

Ήταν 1973 όταν πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκπομπή και παραμένει αλώβητος από τις τεχνολογικές εξελίξεις γράφοντας ιστορία στα ραδιοφωνικά δρώμενα.

Songs Fox Radio έχει αξία ψυχαγωγική γιατί αναβιώνει την εποχή όπου οι ακροατές είχαν ρομαντισμό και εκδήλωναν τα συναισθήματα τους.

Η ιστοσελίδα songsfox.com είναι μια πλατφόρμα στην οποία φιλοξενούνται πολλά radios με διαφορετικά είδη μουσικής. Στόχος μέσα από τα διαθέσιμα Radios να προάγει την ποικιλομορφία και την διαφορετικότητα, όπως αυτή εκφράζεται μέσα από την ευρεία ποικιλία προγραμμάτων και περιεχομένου των ραδιοφωνικών σταθμών και τις διαφορετικές ομάδες κοινού στις οποίες απευθύνονται.

Κλασσικό με το σύγχρονο Ραδιόφωνο

Songs Fox Radio έχει αξία ιδιαίτερη επειδή εδώ συνυπάρχουν το κλασσικό με το σύγχρονο Ραδιόφωνο. Οι σταθμοί των FM έχουν φθίνουσα πορεία και αυτό γιατί με το χρόνο η σχέση του ραδιοφωνικού προϊόντος άλλαξε. Το διαδίκτυο ήρθε σαν σίφουνας και δημιούργησε το ραδιόφωνο του μέλλοντος αλλάζοντας συνήθειες δεκαετιών.

Ο Songs Fox Radio φιλοξενεί πολλά ραδιοφωνικά προγράμματα με τεράστια ποικιλία από διαφορετικά είδη μουσικής και επιδιώκει την αδιάλειπτη ψυχαγωγία των ακροατών, ξέρουμε ότι η μουσική ενώνει ανθρώπους από διαφορετικές χώρες και τα τραγούδια μας ακουμπάμε της ψυχές.

Ο Songs Fox Radio είναι ένα αξιοσημείωτο site ψυχαγωγικό, κεφάτο και μοντέρνο γιατί μαντεύει τις επιθυμίες των ακροατών του. Εδώ ακούς αγαπημένους καλλιτέχνες με νέα αλλά και παλιά songs. Ερμηνευτές που έχουν σημαδέψει με τα τραγούδια τους, από χρόνια που δεν ζήσαμε και μας σημαδεύουν ως και σήμερα. Σαν Fox Radio κατέκτησε και κατακτά τις καρδιές όλων!

Τεχνολογικά και μουσικά ο Songs Fox Radio έχει αξία αμετάβλητη & ανεκτίμητη γιατί παντρεύει το χθες με το σήμερα, τον ρομαντισμό με τον ρεαλισμό.

Songs Fox Radio έχει αξία η Μουσική

Είναι πολύ σοβαρή υπόθεση η Μουσική για τον Songs Fox Radio, έχει ιδιαίτερη αξία γιατί είναι τρόπος ζωής και «ξυπνάει» αισθήματα και αναμνήσεις.

Η μουσική έχει αξία ιδιαίτερη γιατί μας ωθεί να εκφράζουμε τον έρωτα ή την απογοήτευση. Εξαιτίας της μουσικής γνωρίσουμε τα είδη εκείνα που μιλάνε στην ψυχή, στο μυαλό και στην συνείδησή μας.

Οι νότες δημιουργούν και επιπλέον χαρίζουν θετικά συναισθήματα και αναμνήσεις. Η μουσική αρμονία είναι η τέχνη της οργάνωσης όλων των βιωμάτων σε ήχους από τον άνθρωπο για τον άνθρωπο. Οι Αρχαίοι Έλληνες είχαν για θεό της μουσικής τον Απόλλωνα γιατί εντόπισαν την σημαντική αξία της μουσικής επιρροής.

Εδώ Όλο το 24ωρο εξαιρετικά Songs, Greek όπως και International, από την δεκαετία του ΄60 μέχρι τα πιο πρόσφατα hits.

Για τον Songs Fox Radio έχει αξία η Μουσική γιατί οι μελωδίες μας ταξιδεύουν και είναι ιδιαίτερο χαρακτηριστικό όλων των πολιτισμών, δίνει φτερά στο μυαλό, ψυχή στο σύμπαν, πτήση στη φαντασία και ζωή στα πάντα.

Η μεγάλη μουσική παρέα του Songs Fox Radio σε περιμένει γιατί η Μουσική δημιουργεί εικόνες και όνειρα για ένα καλύτερο αύριο. Ο Songs Fox Radio έχει αξία γιατί είναι πολυσυλλεκτικό, αμφίδρομο και συμμετοχικό μέσο που αξιοποιεί τη γνώση του ανθρώπινου δυναμικού στον τομέα της μουσικής.

Songs Fox Radio έχει αξία το Ραδιόφωνο

Για τον Songs Fox Radio έχει αξία το ραδιόφωνο γιατί είναι μία εξαιρετική συσκευή που διαθέτει πολιτισμό και συνέβαλε στην ανάπτυξη της πνευματικής και αισθητικής καλλιέργειας.

Το ραδιόφωνο ελαχιστοποίησε τις γεωγραφικές αποστάσεις φέρνοντας τους ανθρώπους πιο κοντά, δημιούργησε κοινή κουλτούρα όπως και κοινούς τρόπους διασκέδασης και ψυχαγωγίας. Το Ραδιόφωνο έχει ιδιαίτερη αξία γιατί δημιουργεί πολύχρωμες εικόνες και απελευθερώνει την φαντασία του ακροατή.

Εξαιτίας της πολύχρονης εμπειρίας στα Ραδιοτηλεοπτικά, ένιωσα την ανάγκη να ξανακάνω αυτό που αγάπησα από παιδί. Έκανα αυτό το Site με σκοπό να συγκεντρώνει πολλά Παραδοσιακά ραδιόφωνα με νέα τεχνολογική μέθοδο αλλά και να προσφέρει ενημέρωση.

Το χθες με το σήμερα

Songs Fox Radio Παντρεύει το χθες με το σήμερα. Ο Songs Fox Radio έχει αξία αμετάβλητη αλλά και ανεκτίμητη. Αν θέλετε προτείνετε στους φίλους σας να σερφάρουν στο site songsfox.com για να μεγαλώσουμε την μουσική παρέα του και το σύνολο των ακροατών.

Η ιστοσελίδα επιλέγει και φιλοξενεί ραδιοφωνικά προγράμματα με κυρίαρχο στοιχείο την ψυχαγωγία των ακροατών αλλά και την διάδοση της μουσικής.

Ο Στόχος είναι η ύπαρξη όμορφης όπως και ευχάριστης μουσικής συντροφιάς με αγαπημένα τραγούδια. Η χαρά αλλά και η ευχαρίστηση είναι τα συναισθήματα της ευτυχίας. Επίσης ελπίζω σε μία δημιουργική παρέα ανταλλαγής απόψεων, μεθόδων και ποιοτικών χαρακτηριστικών σε σχέση με το ραδιόφωνο.

Songs Fox Radio έχει αξία ψυχαγωγική το Ραδιόφωνο

Το σημαντικότερο τεχνολογικό επίτευγμα που άλλαξε τους κανόνες επικοινωνίας και εισήγαγε άλλα δεδομένα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας είναι το ραδιόφωνο.

Ο Songs Fox Radio μας προσφέρει ασταμάτητη διασκέδαση, παράλληλα μας εμπλουτίζει ψυχικά και συναισθηματικά αλλά και πνευματικά ή και ηθικά.

Αδιαμφισβήτητα περισσότερο από ένα αιώνα το ραδιόφωνο κερδίζει την μέγιστη προτίμηση και είναι η πιο επαναστατική εφεύρεση. Αναμφίβολα έχει παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή των ανθρώπων. Ενώνει ανθρώπους, είναι τέχνη, πολιτισμός, άποψη και θέση, ενώ ταυτόχρονα διαθέτει ρομαντισμό. Επίσης καταφέρνει και αγγίζει τους ανθρώπους σε ότι πιο ενδόψυχο έχουν. Το Ραδιόφωνο ήταν κι είναι μέσο έκφρασης των ερωτευμένων και έχει ενημερωτικό όπως και ψυχαγωγικό χαρακτήρα. Επιπρόσθετα κάνει τον ακροατή να πιστεύει ότι είναι μπροστά σε μία ορχήστρα ή ότι απέναντί του έχει τον εκφωνητή και ας είναι χιλιόμετρα μακριά. Το ραδιόφωνο αναπτύσσει την κρίση και αφήνει τη φαντασία του ακροατή να απεικονίσει όπως αυτός θέλει τους παραγωγούς.

Παλιά η ενημέρωση όπως και η ψυχαγωγία γίνονταν από το μικρό το τρανζιστοράκι και τώρα από το internet! Υπολογιστής, tablet, κινητό, smart Tv, αλλά και tv box άλλαξαν τα δεδομένα. Ενημέρωση καθώς και ψυχαγωγία με το internet υπάρχει στο αυτοκίνητο, στο σπίτι, το γραφείο, στον δρόμο, γενικά παντού. Η ψηφιακή τεχνολογία ενσωματώνει το κλασσικό ραδιόφωνο με μία νέα αισθητική των παραγωγών.

Ο Songs Fox Radio έχει αξία τεχνολογική γιατί με αυτήν έχει ξεπεράσει τα γεωγραφικά όρια που έβαζαν οι πομποί. Πλέον ακούγετε το ίδιο καλά σε ολόκληρο τον πλανήτη, επιπλέον συνδυάζει τεχνογνωσία, πολύ μεράκι και αμέτρητο ρομαντισμό.

Songs Fox Radio έχει αξία το δυναμικό ξεκίνημα

Ο Songs Fox Radio είχε αξιοσημείωτο αλλά και δυναμικό Ξεκίνημα το 1973 στα μεσαία κύματα με το χαρακτηριστικό ψευδώνυμο Fox. Η πρώτη περίοδος λειτουργίας του σταθμού όπως συνήθως με τα προβλήματα που συνοδεύουν κάθε τι καινούριο, είχε διδακτικό χαρακτήρα.

Πρωταγωνιστής το μεράκι για το ραδιόφωνο αλλά και την μουσική. Η μακροχρόνια εμπειρία είναι εγγύηση για την διασκέδαση καθώς αποδεικνύει τον ψυχαγωγικό του ρόλο αφήνοντας το δικό του αποτύπωμα. Ο Fox Radiο εξέπεμψε στα FM τον Ιανουάριος του 1976 αλλά παράλληλα εξέπεμπε και στα AM. Στόχος του Fox Radio και των Συνεργατών του η ψυχαγωγία όπως και η διάδοση του καλού τραγουδιού.

Ο ήχος των FM ασύγκριτος σε σχέση με των μεσαίων, όμως αυτό δεν τον εφησύχαζε. Ο Fox Radio το 1980 έκανε stereo μετάδοση. Επίσης με πλούσια και πρωτοποριακά προγράμματα για την εποχή κέρδισε πιστούς ακροατές έχοντας εξαιρετικούς συνεργάτες που στη πορεία ξεχώρισαν στα Μ.Μ.Ε.

Στο πρόγραμμα του ο Fox Radio μετέδιδε όλα τα είδη της Ελληνικής καθώς και ξένης Μουσικής. Στελεχωμένος από παραγωγούς με μεράκι και διάθεση καθιερώσανε τον ραδιοφωνικό σταθμό στην πρώτη θέση προτίμησης των ακροατών. Ο κάθε παραγωγός είχε συγκεκριμένο είδος σε σταθερές ώρες και ημέρες. Υπήρχε και παιδικό πρόγραμμα μία φορά την εβδομάδα. Τα πρωινά της Κυριακής οι ακροατές ζητούσαν τραγούδια με αφιερώσεις και Εμβόλιμα, τοπικά νέα, περίεργα του πλανήτη, χιουμοριστικά ποτ-πουρί με Ελληνικά τραγούδια, διαγωνισμοί αλλά και γκάλοπ. Επίσης συνεντεύξεις από ηθοποιούς και τραγουδιστές. Τα απογεύματα της Κυριακής Αθλητική ενημέρωση.

Songs Fox Radio έχει αξία αξιοπιστίας

Ο Songs Fox Radio έχει αξία αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης γιατί όλα τα χρόνια είχε και έχει υγιείς σχέσεις με τους ακροατές του. Ο FOX με την εμπειρία του στο ραδιόφωνο, με πολύ δουλειά και κυρίως με την εν γένει ειλικρινή συμπεριφορά του, έχει μία ξεχωριστή θέση και εγγυάται τα πιο όμορφα ακούσματα. Το ήθος, η ποιότητα και ο σεβασμός κυριαρχούν στην μακρόχρονη διαδρομή του στα ερτζιανά δρώμενα, το ισχυρότερο εχέγγυο για την επιτυχημένη πορεία του στα Μ.Μ.Ε της Ελλάδας. Συνδυάζοντας τις γνώσεις των ανθρώπων στη μουσική και το ραδιόφωνο προκύπτει το επιτυχημένο αποτέλεσμα. Η μεγάλη επιβράβευση είναι η αγάπη & η εμπιστοσύνη σας.

Songs Fox Radio έχει αξία η αγάπη σας

Για τον Songs Fox Radio έχει αξία η αγάπη και η εκτίμησης σας τόσες δεκαετίες. Αυτά είναι ανεκτίμητη αξία, Εκφράζει βαθιά ικανοποίηση γιατί έχει πιστούς ακροατές. Επιθυμία του site να μεγαλώσει περισσότερο το ενδιαφέρον των επισκεπτών και ακροατών. Με όρεξη και δημιουργική δουλειά, συνεχίζει να στοχεύει στην ποιοτική αναβάθμιση, στην αλληλεπίδραση με τους ακροατές και τον πολιτισμό. Μέσα από την ανακάλυψη νέων ακουσμάτων, τη δημιουργία προγραμμάτων και την παρουσίαση πολιτιστικών εμπειριών.

Songs Fox Radio έχει αξία διαδικτυακή

Ήταν όραμα του Βρετανού επιστήμονα Τιμ Μπέρνερς Λι για ένα παγκόσμιο σύστημα διασυνδεδεμένων δικτύων υπολογιστών. Το διαδίκτυο στις ΗΠΑ γνώρισε μεγάλη άνθιση το 1989. Το 1993 στην Αμερική έγινε το πρώτο διαδικτυακό ραδιόφωνο (γνωστό και ως e-Radio).

Ο Songs Fox Radio έχει αξία συναισθηματική, γιατί αναβιώνει την εποχή όπου οι ακροατές είχαν ρομαντισμό και εκδήλωναν τα συναισθήματα τους. Κερδίσαμε το ρεαλισμό και τραγουδάμε αγαπημένες μελωδίες. Οι τεχνολογικές εξελίξεις αναμφίβολα αποτελούν ενδιαφέρον. 

Ο Fox Radio από το 2003 στο internet μιλάει κατευθείαν στην καρδιά των ακροατών. Μπορεί να ικανοποιήσει και τις πιο απαιτητικές προτιμήσεις. Ο Songs Fox Radio έχει αξία γιατί διαθέτει μια πολύ σημαντική δισκοθήκη. Έχει περισσότερα από 840.000 τραγούδια και διαρκώς εμπλουτίζει τα μουσικά αρχεία του.

Ο Songs Fox Radio έχει αξία διαδικτυακή, που απέκτησε με τα web ραδιοφωνικά προγράμματα και τους χιλιάδες ακροατές από όλο τον πλανήτη. Με κατάλληλη υποδομή ώστε με την έναρξη της ψηφιακής μετάδοσης να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής. Επιλέξτε Ελληνική ή Διεθνή μουσική, διασκεδάζεις και γλεντάς και χαλαρώνεις.

Ο Songs Fox Radio έχει αξία για αυτό και αγγίζει στην κορυφή. Ραδιόφωνα με Διεθνές & Ελληνικό ρεπερτόριο, συνυπάρχουν στην διαδικτυακή «συχνότητα» songsfox.com

Songs Fox Radio έχει αξία η Συνεργασία

Για τον Songs Fox Radio έχει αξία ιδιαίτερη η Συνεργασία και η επικοινωνία. Η επιτυχία και τα περισσότερα θετικά αποτελέσματα που κάνουν την διαφορά, προέρχονται από την καλή σχέση των συνεργατών. Με τις ιδέες τους εμπλουτίζουν τα σχέδια προώθησης. Η επιτυχία είναι αποτέλεσμα της συναγωνιστικότητας και όχι ατομικό κατόρθωμα.

Ο βασικός στόχος μας είναι η καθημερινή ανταλλαγή συναισθημάτων, πληροφοριών, σκέψεων και μηνυμάτων, με όλα τα επικοινωνιακά μοντέλα. Μέσω της γραφής, της ομιλίας, της εικόνας και των ηλεκτρονικών αρχείων.

Εδώ τ΄ ακούς όλα, με τα web Music radios. Ο Songs Fox Radio έχει αξία επικοινωνίας γιατί εκτιμά και σέβεται τις προτάσεις σας, τα σχόλια σας και φυσικά την κριτική σας.

Για τον Songs Fox Radio έχει αξία η Ραδιοπειρατεία

Η Ραδιοπειρατεία ήταν καθοριστική για την εξέλιξη της ραδιοφωνίας. Τη δεκαετία του ’70 οι «Ραδιοπειρατές» πολυάριθμοι και ήταν κάτι σαν «επανάσταση». Οι πομποί κατασκευασμένοι από τους ίδιους. Η χρονική διαδρομή από την παρανομία στη νομιμότητα έχει πολλά όνειρα, πολλές προσπάθειες, κυνηγητά και πολλά ευτράπελα. Οι «Ραδιοπειρατές» είχαν τους πομπούς ως ένα «μέσο» έκφρασης. Το τοπίο ήταν σαφώς καλύτερο από το σημερινό αν και επειδή είχαμε τον ελιτισμό της νιότης.

Ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου, το 1975 στη διάρκεια της συζήτησης για το επίμαχο άρθρο 15 του Συντάγματος, απείλησε ότι θα βάλει σε λειτουργία πειρατικό σταθμό. Οι «ράδιοπειρατές» έδωσαν ιδιαίτερη ώθηση στην εξέλιξη των ραδιοφωνικών προγραμμάτων. Βρήκαμε ένα έγγραφο από τον Σύνδεσμο Ραδιοερασιτεχνών Ξάνθης.

Ράδιο-Πειραματιστές

Την δεκαετία του ’60 η λογοκρισία εισέβαλε και στα τραγούδια της Διεθνής Rock μουσικής. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η νεολαία να αμφισβητεί και να απορρίπτει την Κρατική ραδιοφωνία. Διέξοδο ήταν η πρωτοεμφανιζόμενη Πειρατική Ραδιοφωνία. 

Ράδιο-πειραματιστές, Γνωστοί ως «ράδιοπειρατές» χρησιμοποιούσαν κυρίως ψευδώνυμα,. Οι δημοφιλέστεροι έκαναν εκπομπή από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χαλκίδα, Βόλο, Καβάλα, Πάτρα, Κρήτη, κι άλλα μέρη της Ελλάδας, στα μεσαία κύματα. Οι ίδιοι ήθελαν να τους αποκαλούν ως «Οι εραστές του ραδιοφώνου». Σε μια 20ετία υπήρξαν 6.000 με 8.000 ραδιοπειρατές, ίσως ακόμα και 10.000.

Οι Ραδιοπειρατές δεν είχαν κανένα οικονομικό όφελος, αντιθέτως χρηματοδοτούσαν την αγορά μηχανημάτων εκπομπής, ήχου και δίσκων, Υπήρξαν στόχοι των αστυνομικών και των δικαστικών αρχών, που τους εντόπιζαν με ραδιογωνιόμετρο. Αυτοί πείσμωναν και βελτίωναν την εμβέλεια τους. Ένας θρυλικός «ραδιοπειρατής» ήταν ο Geronimo Groovy, τον άκουγαν από την Αίγυπτο μέχρι την Ιταλία.

Για τον Songs Fox Radio έχει αξία η «ραδιοπειρατεία» γιατί έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην Ελευθερία λόγου. Με τον τρόπο τους έκαναν τους πολιτικούς να αλλάξουν μεθόδους. Δυστυχώς η λογοκρισία επανήλθε.

Τυφλός ραδιοπειρατής

Ο Γιάννης Οικονομίδης ήταν τυφλός και ο Πειρατικός σταθμός για τον ίδιο είχε ιδιαίτερη αξία συναισθηματική. Στις 06/02/1984 το Β΄ Τριμελές Εφετείο τον καταδίκασε σε 25 ημέρες φυλακή. Στην κατάθεση του είχε πει: «δεν έκανα διαφημίσεις και δεν εμπόδιζα επικοινωνίες. Έδινα διέξοδο στην επιθυμία μου να γνωρίσω πολλούς φίλους. Παρέες δεν έχω, δεν βλέπω και δεν απολαμβάνω τίποτα. ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΈΒΛΕΠΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ»

Η Εφεύρεση

Η εφεύρεση του ραδιοφώνου και της ραδιοφωνίας γενικότερα, δε μπορεί να αποδοθεί σε έναν μόνο άνθρωπο. Πρόκειται για συνδυασμό μελετών και πειραμάτων, πολλών επιφανέστατων επιστημόνων τού 19ου αιώνα. Θα μπορούσε να τεθεί η διατύπωση της ηλεκτρομαγνητικής θεωρίας του φωτός το 1865 από τον Άγγλο φυσικό James Clerk Maxwell. Με βάση αυτή ο Χάινριχ Ρούντολφ Χερτζ κατόρθωσε το 1887 να παράγει στο εργαστήριο του ηλεκτρομαγνητικά κύματα. Συνδυάζοντας τις μελέτες πάνω στον ηλεκτρισμό και το μαγνητισμό, των Χανς Κρίστιαν Έρστεντ, του Αντρέ-Μαρί Αμπέρ, του Τζόζεφ Χένρι και Μάικλ Φαραντέι, απέδειξε θεωρητικά και μαθηματικά ότι τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα μπορούν να διαδοθούν στο κενό και ότι το φως είναι μέρος από αυτά.

Το 1895 ο Γουλιέλμο Μαρκόνι επιτυγχάνει εκπομπή και λήψη απόστασης πάνω από 100 μέτρα. Το ιστορικό μεσημέρι της 12ης Δεκεμβρίου του 1901 γεφυρώνει και τον Ατλαντικό Ωκεανό. Με αυτή την επιτυχία του Διαψεύδει τους απαισιόδοξους που φοβόντουσαν την καμπυλότητα της γης.

Το 1904 συμβαίνει μια επαναστατική εφεύρεση αυτή της ηλεκτρονικής λυχνίας κενού. Με την εφεύρεση αυτή αρχίζει η εξέλιξη των ηλεκτρονικών. Η χρήση της λυχνίας σημαντική για την κατασκευή πομπών, ενισχυτών, ηλεκτρικών σημάτων κτλ.

Παραμονή των Χριστουγέννων το 1906 ένας ερασιτέχνης στις ΗΠΑ, μετέδωσε το πρώτο ραδιοφωνικό πρόγραμμα από τον πειραματικό ραδιοφωνικό σταθμό του Ρέτζιναλτ Φέσσεντεν στο Μπραντ Ροκ της Μασσαχουσέττης

Ο πρώτος εμπορικός ραδιοφωνικός σταθμός, o KDKA άρχισε να λειτουργεί τον Νοέμβριο του 1920 στο Πίτσμπεργκ. Μέχρι τον Νοέμβριο του 1922 λειτουργούσαν ήδη στις ΗΠΑ με κρατική άδεια 564 ραδιοφωνικοί σταθμοί!!!

Η 1η  εκπομπή στην Ελλάδα

Η Εφημερίδα ΕΣΤΙΑ στις 3/6/1906 γράφει: «Τα πειράματα του άνευ σύρματος τηλεγράφου εξακολουθούν υπό του μνημείου του Φιλοπάππου υπό καυστικόν ήλιον». Από τότε η συνοικία μεταξύ Θησείου και Πετραλώνων λέγεται Ασύρματος.

Στα 1909 η επίσημη εκπομπή σε τρία πολεμικά πλοία. Οι πομποί εξέπεμψαν από, το «Ύδρα», το «Σπέτσαι» και το «Ψαρά», Υποπλοίαρχος ο Κωνσταντίνος Αθανασιάδης.

Ο πρώτος που υποστήριξε την ανεξαρτητοποίηση του Ραδιοφώνου ήταν Στέφανος Ελευθερίου όταν επέστρεψε, γεμάτος όνειρα, από την Ελβετία όπου σπούδαζε. Ένας δεύτερος υποκινητής ήταν ο Κ. Πετρόπουλος, επιμελητής του Πανεπιστημίου Αθηνών στην έδρα της Φυσικής.

Το 1923 πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκπομπή από τις εγκαταστάσεις της Διοίκησης Ραδιοφωνίας του υπουργείου Ναυτικών στο Βοτανικό.

Το 1925 η Σχολή Μεγαρέως επιχειρεί δύο πειραματικές εκπομπές.

Ο πρώτος σταθμός των Βαλκανίων έγινε από έναν ανήσυχο Έλληνα της διασποράς, τον Χρήστο Τσιγγιρίδη που ήρθε από την Γερμανία και από το σπίτι του στη Θεσσαλονίκη έκανε τις πρώτες δοκιμαστικές εκπομπές. Την 25η Μαρτίου του 1926 μπροστά από το 3ο Σώμα Στρατού διοργανώθηκε η πρώτη Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης. Εκεί έγινε η πρώτη επίσημη ραδιοφωνική εκπομπή. Συνεργάτες και εκφωνητές του Χ. Τσιγγιρίδη στη δεκαετία του ΄30 υπήρξαν οι: Μ. Γροσομανίδης, Ν. Καρμίρης, Α. Στρατίδης, Τραϊανού, Κ. Τσαντσάνογλου.

Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας

Ο Πρώτος Ιστορικός Σταθμός Μεσαίων Κυμάτων της Ελληνικής Ραδιοφωνίας ιδρύθηκε το 1936 από την Υπηρεσία Ραδιοφωνικών Εκπομπών (Υ.Ρ.Ε.) με Πρώτο γενικό διευθυντή τον Γεώργιο KυριάκηΣχετικό έντυπο.

Όταν έληξε ο Β’ Παγκόσμιος πόλεμος και μέχρι το 1987 η Ε.Ι.Ρ. διοικούσε την κρατική ραδιοτηλεόραση ως Ε.Ι.Ρ.Τ.

Οι πρώτοι εκφωνητές ήταν η αλησμόνητη Αφροδίτη Λαουτάρη, η Αγγελική Κοτσάλη και η Κονταράτου. Ακολούθησε το λαμπρό αστέρι της οπερέτας Μιχάλης Κοφινιώτης. Επίσης σημαντικοί συνεργάτες ήταν και οι: Νιόβη ΠηνιατόγλουΚώστας Σταυρόπουλος και μετέπειτα ιστορικός αρχιεκφωνητής Τζων Βεϊνόγλου, δυστυχώς οι μετέπειτα διοικούντες την Κρατική Ραδιοτηλεόραση αδιαφορούν για το παρελθόν, για τα πρόσωπα που εκ του μηδενός στοιχειοθέτησαν την ιστορία της Ραδιοφωνίας στη χώρα και αναίτια σταμάτησαν την εβδομαδιαία δημοσίευση «Η ιστορία της Ραδιοφωνίας» από το περιοδικό «Ραδιοτηλεόραση». Στις 11Μαϊου 1952 έγινε η έναρξη του Δεύτερου Προγράμματος.

Δημιουργία της Υ.ΕΝ.Ε.Δ.

Όπως δημοσίευσε η εφημερίδα «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», το 1948 μία ομάδα ερασιτεχνών οδηγών του 781 Λόχου Γενικών Μεταφορών δημιούργησε τον πρώτο μη δημόσιο ραδιοφωνικό σταθμό με την έγκριση του Διοικητή τους.

Ο Στρατιώτης Διαμαντής Πετρίτσης και οι συνάδελφοι του, έστησαν πομπό στα κτίρια που αργότερα στεγάσθηκε η Υπηρεσία Ενημέρωσης Ενόπλων Δυνάμεων, γνωστή ως Υ.Ε.Ν.Ε.Δ, την άδεια έδωσε ο Αντισυνταγματάρχης (ΕΜ) κύριος Αυγέρης και ο τεχνικός Γιώργος Γιαπάτας έβαλε της γνώσεις και το μεράκι του για να κατασκευασθεί ο πρώτος πομπός, με χρήματα τα οποία κατέβαλαν οι Στρατιώτες.

Ελεύθερη Ραδιοφωνία

Ο πρώτος σταθμός της Ελεύθερης Ραδιοφωνίας εξέπεμψε στις 31/05/1987, ήταν ο Δημοτικός Ραδιοφωνικός Σταθμός της Αθήνας, γνωστός ως «Αθήνα 9.84» με πρωτοβουλία του Μιλτιάδη Έβερτ.

Λόγω της έναρξης σταθμών Ελεύθερης Ραδιοφωνίας, εύλογα υπήρχε αισιοδοξία για ποιοτικότερα προγράμματα, αλλά και χώρος για νέα πρόσωπα για δημιουργία νέων και καινοτόμων παραγωγών.

Τα χρόνια των «ραδιοπειρατών» υπήρχε επαφή με τους ακροατές αλλά και σοβαρή δουλειά, ένα πολυέξοδο χόμπι με ρομαντισμό, αγάπη και πάντα με τον κίνδυνο φυλάκισης να καραδοκεί, μοναδικό κέρδος τους ήταν η αναγνωσιμότητα, ο αρχικός χαρακτήρας και προορισμός της Ελεύθερης Ραδιοφωνίας κυριολεκτικά αλλοιώθηκε από τα πολιτικά και τα οικονομικά συμφέροντα.

Για τον Songs Fox Radio έχει αξία η Ελεύθερη Ραδιοφωνία και υπάρχει ελπίδα να επιβιώσει, Όσο το πάθος μας ωθεί για την ελευθερία και την ψυχαγωγία και όσο εμείς θα την διατηρούμε ανεξάρτητη και άφθαρτη, τόσο θα βρίσκεται. γιατί Το ραδιόφωνο μας ταξιδεύει και όλα μαρτυρούν ότι αυτό το ταξίδι θα κρατήσει για πολλά ακόμη χρόνια.